2018. jan 05.

Windenburg Gimi 6. rész: Egy átlagos délelőtt

írta: bomarty
Windenburg Gimi 6. rész: Egy átlagos délelőtt

 6resz.png

Kedden kézműves foglalkozással indult a nap. Albert bácsi udvariasan bemutatkozott, majd adott egy kötényt, pólót és egy nadrágot Oliviának.

- Látom még nem kapott a kishölgy kötényt. A kézműves és rajz órákon ezt tessék viselni. Remélem jók a méretek, ha kisebb vagy nagyobb kell szóljon bátran.

Olivia sietve kiszaladt a mosdóba átöltözni, majd mire visszaért Albert bácsi kiosztott pár vésőt, mérőszalagot, csiszolópapírt és egy-egy darab puha faanyagot, majd lépésről-lépésre bemutatta, hogyan kell azt megmunkálni.

Miközben Olivia jól haladt és szépen lekövette a mozdulatokat a mellette munkálkodó Alex folyamatosan morgott, mivel egy elhasznált csiszolópapírral dolgozott.

1_2.png

- Nem hiszem el, hogy mindig nekem osztja a leggyengébb csiszolót.

- Nálam van még egy itt a fiókban. Kéred? – szólt Olivia, miután körülnézett az asztalánál

- Azt megköszönném, mert ezzel sehova se haladok!

 - Tudsz valamit Grahamről? Tegnap azt írta tüdőgyulladása lett. Jobban van már?

 - Hát nem igazán! Egész este köhögött, alig tudtam tőle aludni! Ráadásul most már nekem is fáj a torkom, szóval lehet, hogy én is elkaptam tőle.

Ezalatt Albert bácsi körbe sétált, szemügyre vette a készülő szobrokat, hümmögött és mosolygott, majd mindenkinek kiosztott egy-egy ötöst.

 - Mindig ilyen jó jegyeket ad mindenkinek? - súgta Alexnek Olivia

 - Ki? Az öreg Albert? Nekem egyszer szóban négyest adott, de a naplóba már ötöst írt be. Szóval nála elég, ha megjelensz órán.

 - Te is klubvezető vagy, ugye? Ha jól emlékszem láttam a neved az egyik klub szórólapján. – kérdezte kíváncsian Olivia

- Igen…az informatikai klubnak, jut eszembe …. jó, hogy említetted. Nálam van a klubkártyád, mármint még a gépemen van, de holnapra kinyomtatom neked. Jessica kérte még a múlt pénteken, hogy csináljam meg neked. Akkor gondolom még szabályzatot se kaptál.

 - De, azt igen…bár bevallom őszintén még nem olvastam.

 - Nem nagy szám, inkább csak formalitás. Például, hogy milyen szempontok alapján osztályoz a klubvezetőd, ilyesmi…

- Voooooo…várjál csak! Azt mondod jegyet kapunk a klub vezetőjétől? Mármint Jessicától? - szólt meghőkölve Olivia

- Nem tudtad? Hónaponként egy jegyet. Minden héten kapsz egy értékelést és a négy heti átlagod alapján kapsz egy jegyet arra a hónapra. Ez leginkább a fősulis évekre jó, mert beleszámít a felvételi pontjaidba, mint tanórán kívüli tevékenység, na meg persze ott vannak a versenyek is mármint, ha szeretnél főiskolára menni persze.

Olivia maga elé meredve riadt arccal próbálta feldolgozni a hallottakat azt, hogy Jessica, akitől a hideg is kirázza vajon milyen osztályzatot fog neki adni kezdve a múlt heti késésével.

Szünetben átmentek a rajzterembe, ahol graffitizés következett. Olivia nem öltözött át, mivel látta, hogy a többiek is magukon hagyják a kötényeket. Gyorsan leszaladt az ebédlőbe és vett az automatából egy üdítőt, amikor összefutott Daviddel.

- Szia Olivia! Csini kötény…csak nem rajz órád volt? –  köszönt rá David

- Szia! Jah, nem…kézműves foglalkozás. – vágta rá elpirulva Olivia és közben az automatát nézegette - És neked?

- Nekem fotózás volt, de még hátra van két gitár és egy hegedű. Bár azt a hegedűt inkább kihagynám.

- Miért? Nem szereted? – kérdezte Olivia miközben az üdítőt kortyolta

- Á nem az a baj, hanem a tanártól kiráz a hideg. Mr. Black…jesszusom, de irritáló. Tavaly majdnem megbuktam nála, pedig rengeteget tanultam az óráira.

- Én nem igazán ismerem, még csak egy órám volt vele. Bár nem túl szimpatikus alak, az igaz. – szólt mosolyogva Olivia

- Egyébként jól érezted magad szombaton? Gyorsan eltűntél. – kérdezte David

 - Persze…szuper kis buli volt, csak kicsit fáradt voltam és hamarabb eljöttem.

8.png

Szólt félszegen Olivia és eszébe jutott a bulin váltott kínos beszélgetése Daviddel. Ezután csengettek, ezért elköszöntek egymástól és Olivia gyors léptekkel elindult az emeletre.

Graffitin csoportokban dolgoztak. Olivia két fiúval, Alexel és Hugoval alkotott egy csapatot.

- Tegnap olvastam az UFO Magazinban, hogy a múlt héten egy túrázó csapatból hárman eltűntek Oasis Springben. Két napig kutattak utánuk, majd a sivatag közepén találták meg őket holtan chipekkel az agyukban – szólt komoly hangon Hugo

Olivia hátra hőkölve, elkerekedett szemekkel nézett a furcsa fiúra.

- Ja persze! Ez is egy újabb eltűnős sztori, mint amikor azt mondtad az unokatesód Forgotten Hollowban vámpírt látott és egy napig nem ment haza, mert elkábították. – szólt flegmán Alex

- Így volt! Esküszöm! Van egy kép is róla a telefonomban. Megmutassam?

- Kösz, ne. Láttam már eleget! - vágta rá közönyösen Alex

- Én megnézhetem? – kérdezte kíváncsian Olivia

- Látod! Van, aki hisz nekem! – förmedt Hugo Alexra, majd gyorsan előkapta a telefonját és kikereste a képet

- De hát ez egy denevér! – szólt meglepődve a lány

- Persze, hogy egy denevér. Hiszen megijedt a vakutól és akkor változott át. Az unokatesóm fényképezte és még éppen eltudta kapni egy fotóra.

Olivia erre kacagott egy nagyot, amire a többiek és a tanárúr is felfigyelt.

- Mi olyan mulatságos itt kérem? – lépett oda a csapathoz, mire Olivia visszaállt festeni

- A tanárúr látott már igazi vámpírt? – kérdezte Hugo

- Nagyra értékelem ezeket a magas röptű kérdéseket, de jobban örülnék, ha a feladatra koncentrálnátok, ugyanis tíz perc múlva vége az órának és ti még sehogy se álltok.

A bájcsevej után mindhárman próbáltak sietni a festéssel, de így is csak hármast kaptak az óra végén, mivel félkész munkát végeztek.

Ezután fotózás következett, ahol ma Alex felelt és mivel mindent tudott könnyedén bezsebelt egy ötöst. Miután visszaült a padba a tanárúr körbe ment és kiosztott egy papírt minden diáknak. A lapon egy érdekes feladat szerepelt.

- Ebben a hónapban már beszéltünk a különböző bel - és kültéri árnyékolási technikákról. Ezért a továbbiakban szeretném, ha gyakorlati oldalról is megközelítenénk a témát. Mindenki kapott egy lapot, ezt olvassátok először át, utána elmondom a továbbiakat.

feladat.png

A tanárúr közben beírta a naplóba Alex jegyét és a hiányzókat, majd pár perc múlva folytatta.

- Ha már ilyen szép helyen töltjük a mindennapjainkat, akkor szeretném, ha kicsit közelebbről is megismernénk Windenburgot. A lapon szereplő 3 téma közül válasszatok egyet és készítsetek 5-10 képből álló portfóliót a jövőhétre. Nagyon fontos, hogy minimum két árnyékolási technikát használjatok a fotóknál és a képeket elektronikusan küldjétek el.

Ezután Oliviához lépett és megkérte, hogy a fotók elkészítése mellett a már említett elméleti anyagot is tanulja meg a jövőhétre, valamint adja át Grahamnek a házi feladatot.

Csöngetés után az utolsó órák elmaradtak, mivel Mr. Simons gyűlést tartott a tornateremben.

- A diákokat és a tanárokat is megkérném, hogy vonuljanak a tornaterembe., ahol rendkívüli gyűlést tartunk. Köszönöm! – szólt a hangosbemondó

Odalent mindenki nagy zsivajjal lépkedett a székek között. Olivia keresett egy üres helyet, leült és nézelődött. A tizedikesek az első sorban ültek és hangosan beszélgettek.

Az igazgató kis várakozás után a mikrofonhoz lépett és lecsendesítette a diákokat.

- Egy kis csendet szeretnék kérni. Úgy látom sokan álldogálnak még itt oldalt, foglaljuk el a hátsó székeket is kérem. Köszöntök mindenkit! Mivel több dolog is felmerült ebben a hónapban az iskolai események kapcsán, ezért szeretnék pár szót ejteni ezekről. Kezdeném is a jövőhónapi halloween bulival, amit a tanári testület közreműködésével megszavaztattunk veletek. A többség a jelmezes bálra szavazott, ezért természetesen ezt fogjuk megtartani.

16.png

Erre nagy robaj kerekedett, mivel sokan szerették volna a beöltözős bulit.

- Jó, akkor haladjunk tovább és próbáljuk megint lecsendesedni! A bállal kapcsolatban még annyit, hogy mindenki egyénileg választhatja ki a jelmezét és kötelező beöltözni, különben sajnos nem fogjuk beengedni a rendezvényre. Aki szeretne a Bál Réme szépség, vagy inkább úgy mondanám csúfság versenyre jelentkezni az a buli estéjén teheti ezt meg, szóval megkérek mindenkit, hogy azért ne jöjjön az igazgatóságra, mert a versenyre szeretne jelentkezni. Viszont! A tombolákat, valamint felajánlásokat mindenképpen az irodában bonyolítjuk. Van esetleg valami kérdés?

Mr. Simons körbenézett, majd válaszolt pár kérdésre:

- Csak ijesztő jelmezbe lehet beöltözni? – kérdezte Sebastian

- Mivel halloweeni est lesz, ezért ajánlatos lenne igen, de ha valaki Mickey egér, vagy unikornis szeretne lenni tőlem annak is öltözhet.

17.png

Erre felkacagott a tömeg és a hátsó sorokból jelentkeztek:

- A tombolák mennyibe kerülnek?

- Az eddig beérkező ajándékok és felajánlások értékéhez igazítottuk, így 1 Simoleonba fog kerülni darabja. Mint mondtam ezt az igazgatóságon tudjátok megvásárolni a szünetekben.

Mr. Simons pár pillanatra hátralépett és addig Lucy Parker ismertette az első hónapban elért tanulmányi eredményeket. Olivia meglepődve hallgatta, hogy Jessica helyet kap az első három kitűnő tanuló listáján. Soha nem nézte volna ki belőle, hogy jó tanuló. Majd előre is pillantott a lányra, aki éppen Daviddel beszélgetett. – Vajon miket csinálhatnak együtt és milyen témáik lehetnek? – tűnődött magában.

Ezután az igazgató ismét szót kért.

- Ha nincs több kérdés, akkor menjünk is tovább. A hónap utolsó péntekén Szedd Magad! akciót szervezünk a Zöld Mozgalom közreműködésével. Mivel nagyon kevesen jelentkeztetek eddig és mostmár nem csak Windenburg, hanem Brindleton Bay önkormányzati testülete is a segítségünket kérte a parkok és a kikötő megtisztítására, ezért kénytelenek vagyunk kötelezővé tenni minden diák számára a részvételt.

- Fúúúj! Ne már! – harsant fel a tömeg

- Nincs apelláta! Ez van…ha tetszik, ha nem kötelező a megjelenés, különben igazolatlan hiányzásnak fogjuk elkönyvelni. Erről további információkért átadom a szót Lexinek, aki a lebonyolításról fog beszélni!

- Sziasztok! Én is üdvözlök mindenkit! Hát igen, sajnos muszáj volt kötelezővé tenni a megjelenést, mivel összesen 6 diák jelentkezett eddig.

- Fúj! Béna vagy Lexi! Húzzál vissza a békáidhoz! – kiabálták be a tizedikesek

Lexi vállat vont és magabiztosan folytatta:

- Az akcióra október utolsó péntekén kerül sor. Ezen a héten tehát a klubnapok elmaradnak. Valószínűleg hűvös időnk lesz ezért öltözzetek rétegesen. Az enni és innivalóról, kesztyűkről és egyéb eszközökről az iskola gondoskodik, ezért ne hozzatok magatokkal ilyesmit. Mivel Brindleton Bayben is kell szemetet szednünk, ezért oda busszal fogunk utazni. A 9. és 10. évfolyam fogja a kikötőt a 10. 11. évfolyam pedig a windenburgi főteret és parkokat takarítani. Egyelőre ennyit szerettem volna! Köszönöm!

23.png

Ezután Mr. Simons visszalépett és megint csitítgatni kezdte a zajongó tömeget. Hallhatóan nem szerettek volna szemetet szedni se Windenburgban, sem máshol a diákok.

- Csendesedjünk el kérem! A bállal kapcsolatban még szeretném megemlíteni a büfét és a tombola nyereményeket. A büfébe lehet hozni házikészítésű süteményeket, szendvicseket, illetve Clara Watson tanárnő már felajánlotta, hogy a kilencedikesekkel készíteni fognak pár hidegtálat és aprósüteményt. A tombolához is várunk felajánlásokat, ajándékokat a következő hetekben. Már kaptunk párat és itt meg is köszönném egyik diákunk édesapjának, Mr. Wilsonnak a nagylelkű pénzadományt, amit teljes egészében a bál lebonyolítására kaptunk.

Az igazgató mondott még pár szót, majd elköszönt és megkérte a diákokat, hogy pakolják vissza a székeket. A gyűlés után sokan az ebédlőbe rohantak, néhányan pedig az udvaron bóklásztak. Olivia felment a szobájába, pihent és tanult egy kicsit majd délután 2-re átsétált a tornaterem melletti klubba, ahol Lexi már tűkön ülve várta.....

 Szavazz!

 

Szavazatodat január 7. (vasárnap) 24:00-ig adhatod le!

Ebben a részben láthattál egy iskolai feladatot, amit Oliviának a következő heti órájára kell elkészítenie. Segíts neki eldönteni milyen témát válasszon.

Szólj hozzá

Rész Windenburg Gimi